Het buurthuis me Mekaer is gelegen aan de Kerkstraat 73, Strijen. Vanaf 23 juni 2021 is het buurthuis open op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 - 13.30 uur. Tegen de middag wordt gezamenlijk tegen kostprijs een lunch bereid. U kunt bij ons terecht voor een praatje, mensen ontmoeten en altijd met een (gratis) kop koffie of thee. Iedereen welkom! Regelmatig wordt er iets georganiseerd, zoals een tablet café, voorlichting, cursus of andere activiteit.

Van bezoekers wordt naam en telefoonnummer genoteerd, reserveren is niet nodig.

De komende periode staat in het teken van inloop, ontmoeting en spelletjes. Voor de haak- en breiliefhebbers: we hebben ons aangesloten bij Kroeldekens Vreewijk. Daar worden van gehaakte en gebreide blokken dekens en omslagdoeken gemaakt voor ouderen. Materialen beschikbaar in het buurthuis. Voor meer informatie, kijk op Facebook Kroeldekens.

In het najaar zullen meer specifieke activiteiten georganiseerd worden en gaat ook de modelbouwclub van start. Onder andere hiertoe is de bovenverdieping aanzienlijk verbouwd.

Er is nu ook eigen wifi en een televisie aansluiting beschikbaar voor het bekijken van films, documentaires of tv.

Intussen: volg de corona regels van de overheid en blijf gezond! Kom dus alleen als je geen corona klachten hebt!

Met het ontmoetingscentrum willen we voorzien in de behoefte aan informatie, aan contact met mede dorpsbewoners en aan hulp bij het omgaan met mensen met beperkingen. Dit alles in een ongedwongen en informele sfeer. Iedereen zal de hele dag tijdens openingsuren welkom zijn: de mantelzorger met kwetsbare partner, alleen de mantelzorger of de kinderen van ouderen. Het maakt allemaal niets uit, zolang je maar je eigen inbreng meeneemt.

Als u als vrijwilliger met ons mee wilt werken om e.e.a. gestalte te geven, door u bij voorbeeld een dagdeel per 2 weken beschikbaar te stellen, kunt u zich aanmelden bij destriensche@gmail.com of telefonisch bij Els van Veen, tel. 06 12815421.

Buurthuis-dS
IMG_20200119_142710
IMG_20200119_142837
12-feb-2020
P1020214